Vier het Leven: succesvol voorbeeld van de participatiemaatschappij in de praktijk.

Afbeelding

 

Deze week bezocht ik, samen met Janny Bakker en twee CDA-ers uit Bussum, een filmmiddag voor ouderen in Filmhuis Bussum. Er waren 22 ouderen en 8 vrijwilligers aanwezig. De organisatie was in handen van stichting Vier het Leven. Ik had een leuk gesprek met een mevrouw van 90, die haar hele leven graag naar de film en de opera ging. Door een paar lichamelijke beperkingen lukte haar dat de laatste jaren niet meer. Totdat zij van stichting Vier het Leven hoorde. Nu heeft ze de draad weer opgepakt en kan ze genieten van een leuke cultuurmiddag.

 

Helma van Heerikhuizen uit Huizen is een van de twee initiatiefnemers van stichting Vier het Leven. Door het werk van deze stichting kunnen elk jaar 4.000 ouderen uit ’t Gooi genieten van een heerlijke middag of avond uit. Meer dan 200 vrijwilligers zorgen ervoor dat de deelnemende ouderen van huis worden opgehaald, goede begeleiding krijgen en na afloop weer thuis gebracht worden.

 

Maatschappelijke organisaties als Vier het Leven kunnen alleen bestaan door het vele werk dat vrijwilligers verzetten. Jannie Bakker sprak niet voor niets haar waardering uit voor het vrijwilligerswerk en de aanpak van stichting Vier het Leven om ouderen uit te nodigen mee te blijven doen. Zij noemde Vier het Leven een succesvol voorbeeld van een organisatie die de participatie-maatschappij in de praktijk brengt.

 

Info over stichting Vier het Leven

Ouderen die graag meegaan met toekomstige activiteiten van Vier het Leven, kunnen zich aanmelden via info@4hetleven.nl of via telefoonnummer 035- 5245156 (op weekdagen van 9 tot 12 uur). Het programma en de informatie zijn ook te vinden op de website http://www.4hetleven.nl.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s