En de winnaar is: Maartje van Weegen

Gisteravond was ik bij het debat van de lijsttrekkers in Huizen. Het was druk, de publieke tribune zat helemaal vol. Een mooi debat. Er zat vaart in. Alle lijsttrekkers deden hun uiterste best. Duidelijke verschillen kwamen naar voren. De kiezer heeft in Huizen echt wat te kiezen. Opvallend vond ik de goede sfeer. En dat kwam volgens mij vooral door de geweldige debatleider: Maartje van Weegen, ook inwoner van Huizen. Zij hield de leiding goed in handen en door haar kwinkslagen, scherpe vragen en een charmante presentatie maakte zij er met de lijsttrekkers een topdebat van. Daarom is Maartje voor mij de winnaar van dit debat.

 

De inhoud was ook goed. Debatten over bezuinigen, de zorg, veiligheid, de winkelopenstelling op zondag en een eventuele fusie van Huizen met andere gemeenten. Ik geef in een paar zinnen de inbreng van Janny Bakker weer.

 

  • Na 7 vette, hebben we nu 7 magere jaren. Inwoners hebben minder te besteden. Het CDA kiest daarom voor een korting van 10% op de OZB.
  • De gegevens over het HOV zijn verouderd, daarom is er een nieuw onderzoek nodig naar de noodzaak van de aanleg van een kostbare vrijliggende busbaan in Huizen, die geen tijdswinst oplevert.
  • Huizen is geen slaapdorp. Het MKB is de motor van onze lokale economie. Daarom inzetten op innovatie. Ook toerisme bevorderen.
  • Geen betaalde mantelzorg. We moeten gewoon wat voor elkaar willen doen, zonder dat het financiële voordeeltjes oplevert.
  • Mensen maken zich zorgen over de stijging van het aantal woninginbraken (een verdubbeling t.o.v. 2009) Het aantal woninginbraken moet minstens de helft minder worden. Er is veel meer aandacht voor preventie nodig, bijvoorbeeld door het werk van buurtpreventieverenigingen.
  • Geen winkelopenstelling op zondag: welzijn gaat voor welvaart. Niet alleen economische argumenten tellen. Een collectieve rustdag is van grote waarde.
  • Huizen kan zelfstandig blijven, want de gemeente is financieel gezond. Fusie heeft geen meerwaarde, regionale samenwerking wel.
  • In de komende jaren moet alle aandacht gericht worden op het succesvol maken van de die decentralisaties  (WMO, jeugd en arbeidsparticipatie).
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s