Raadsvragen over ongewenste televisieopnames en overlast van een prostituee

Afbeelding

 

Vandaag is het de laatste dag voor de verkiezingen. Politici zijn volop bezig met de campagne. Juist dan is het aardig om ook nog eens te kijken naar opmerkelijke situaties in de afgelopen vier jaar. Naast het gewone vergaderen, stukken lezen, werkbezoeken etc. heeft een raadslid ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Het stellen van vragen in de gemeenteraad aan het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) is een belangrijk instrument voor raadsleden. Raadsleden krijgen zo informatie die anders misschien wel onder de oppervlakte zou blijven. Na het ontvangen van de antwoorden zijn raadsleden beter in staat om een bepaald standpunt in te nemen of het beleid bij te sturen.

In de afgelopen vier jaar heb ik een paar maal van dit instrument gebruik gemaakt. Twee keer leidde het stellen van vragen tot een zichtbare verandering. In december 2012 stelde ik vragen in de  raad over TV-opnames in ons dorp bij het Regionaal Ambulance Vervoer. De TV-opnames in opdracht van SBS6 waren zonder expliciete toestemming gemaakt. Er bleken allerlei zaken niet goed geregeld en niet goed afgesproken te zijn. Tot tevredenheid van de betrokkenen is het maken van de TV-opnames snel daarna stop gezet. En in september 2013 heb ik vragen gesteld over het veroorzaken van overlast door een thuiswerkende prostituee. Mijn vragen hebben er toe geleid dat de burgemeester actief is opgetreden en dat de overlast is beëindigd. Alle buren waren daar blij mee.

Het mooie van deze voorbeelden is dat ze laten zien dat je als raadslid invloed kunt hebben in het voordeel van inwoners. Goed bereikbaar zijn, op het juiste moment handelen en vasthoudend zijn. Daar gaat het om, daar hebben inwoners wat aan. Als ik opnieuw in de raad gekozen wordt, zal ik het de komende jaren zeker weer zo doen. U kunt op mij rekenen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s