Taart voor de democratie

Afbeelding

Ik las in ‘misschien wel de beste krant van Nederland’ dat een man op zijn werk taart uitdeelde omdat elke verkiezingsdag een feestdag voor de democratie is. Zijn vader had dat ook altijd gedaan en nu volgde in zijn voetspoor. Een originele traditie!

Na een maandenlange voorbereiding, het opstellen een verkiezingsprogramma, de kandidatenlijst en een campagneplan is het vandaag zover. De kiezers aan het woord. Elke kiezer bepaalt zijn/haar persoonlijke voorkeur. Met elkaar bepalen de kiezers hoe lokaal de verhoudingen in de komende vier jaar komen te liggen.

Wie wint, wie verliest? Eén of twee zetels meer of minder? Een rigoureuze omwenteling? Houdt de huidige coalitie haar meerderheid of wint juist de oppositie? Wie wordt met voorkeurstemmen gekozen? Wie valt net buiten de boot?

In het gemeentehuis van Huizen horen we pas rond 23 uur hoeveel stemmen er op de 9 partijen zijn uitgebracht (u bent welkom om daarbij te zijn), maar donderdagochtend om 11 uur wordt de officiële uitslag bekend gemaakt. Dan zal blijken wie de echte feestvierders zijn en in hoeveel stukken zij de taart moeten verdelen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s