Wisseling van de wacht

Afbeelding

Deze week maakt de ‘oude raad’ van Huizen plaats voor de ‘nieuwe raad’. Vanavond nemen we in een bijzondere raadsvergadering (aanvang 19.30 uur) afscheid van maar liefst 9 raadsleden. De meesten hebben laten weten dat zij voorgoed afscheid, enkelen zien we wellicht binnen korte of langere tijd nog wel een keer terug.

Drie collega’s hebben 1 raadsperiode achter de rug, namelijk Ab van den Born (VVD), Jelle Bartlema (VVD) en Roelof Jan Manschot (D66). Voor Jaap Van As (CDA), Bert Voorbraak (PvdA) en Marianne Horst (DBH) geldt dat zij 2 termijnen in de raad hebben gezeten. En dan zijn er drie collegae die al veel langer meedoen. Erwin Ormel (VVD) sinds 2002 en Robert Jan Stekelenburg (VVD) sinds 1998. Maar de kroon spant Gerrit Pas (GroenLinks). Hij zit al sinds 1994 in de gemeenteraad van Huizen.

Ab van den Born was de senior van de raad. Jelle Bartlema bracht enthousiasme en optimisme mee naar de raadsvergaderingen. Roelof Jan Manschot onderscheidde zich door zijn weloverwogen en wijze inbreng. Bert Voorbraak was 8 jaar lang een prima voorzitter van de commissie OMD en gaf daarin veel ruimte voor zowel de commissieleden als de insprekers. Marianne Horst viel op door haar stilzwijgende inbreng. Erwin Ormel onderscheidde zich als liberaal door een uitmuntende kennis van de bijbel, psalmen en gezangen, die hij uit het hoofd kan citeren. In Robert Jan Stekelenburg leerde ik een echte liberaal kennen, die uitstekend kan relativeren. Gerrit Pas beschikt niet alleen over een grote dossierkennis, maar ook kan hij ons precies vertellen waarom er 10 of 15 jaar geleden een bepaald besluit is genomen. Tenslotte fractiegenoot Jaap Van As. Politieke belangstelling van jongs af aan, maar in fractie, commissie en gemeenteraad een opvallende woordkunstenaar. Niet voor niets verantwoordelijk voor de fractienieuwsbrief, die door zijn redactie altijd weer prettig leesbaar is geweest.

Graag wil ik in dit blog al mijn collega-raadsleden die vandaag een definitieve of voorlopige punt achter hun raadslidmaatschap zetten, hartelijke bedanken voor de goede en plezierige samenwerking. Jullie inzet vanuit zowel de oppositie als de coalitie heeft er toe geleid dat Huizen een prachtig dorp is, waar het goed wonen, leven en werken is. Dankjulliewel!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s