Zwaktebod

Vlak voor de verkiezingen publiceerde Leefbaar Huizen (LH) een kritisch rapport “Huizen op de kaart” met stevige conclusies. Prima. Het college reageert daarop en veegt de vloer aan met de conclusies. Begrijpelijk. LH stuurt op 3 juni in een verontwaardigde brief haar ‘repliek’ en neemt stevige woorden in de mond. Moet kunnen. LH wenst nadrukkelijk behandeling in de commissie ABM én in de raad. Logisch.

Maar vlak voor de commissievergadering trekt LH haar rapport in. Bizar. In de commissievergadering is alleen een onervaren lijstopvolger van LH aanwezig. Die kiest er voor (in overleg met de fractie, dat dan weer wel…) om er het zwijgen toe te doen. Tja…

Als een politieke partij een onderzoeksrapport aan de gemeenteraad aanbiedt is dat een politiek feit. Dat vraagt om debat. Als het rapport vervolgens wordt ingetrokken, is dat een zwaktebod. LH is het debat uit de weg gegaan. LH heeft het daardoor in de politieke arena van Huizen laten afweten. Jammer.

Tenslotte een opmerkelijk feit. De fractievoorzitter van LH blijkt afwezig te zijn bij de commissievergadering waarin het onderzoeksrapport van LH op de agenda staat, omdat hij in Spanje verblijft. Wat zou de kiezer daar nou van vinden?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s