Huizen: ministersnorm zonder afbouwregeling voor bestuurders zorg

De ‘Actiz 50’ is net zo bekend als de ‘Quote 500’. Met een knipoog naar de Quote 500 publiceert de AbvaKabo Actiz 50elk jaar een ranglijst van grootverdieners in de zorg. Steeds ontstaat dan een publiek debat, omdat veel mensen dergelijke salarissen in de zorg ongepast vinden. De zorg is een publieke taak, daarbij passen geen excessieve beloningen.

 

De gemeenten krijgen vanaf 1 januari 2015 een grote verantwoordelijkheid voor het Sociaal Domein. Het CDA vindt het daarom tijd voor een duidelijk signaal. Wij willen een halt toeroepen aan de overmatige beloningen van de bestuurders. Niet alleen aan de bestuurde

Quote-500-2013rs in de zorg, maar aan allen die werkzaam zijn in het sociaal domein. Ik heb daarom namens het CDA en met steun van D66, DBH, GL, CU, SGP en PvdA een motie ingediend: TOEPASSING MINISTERSNORM VOOR BESTUURDERS. De motie is donderdag jl. door de Huizer gemeenteraad unaniem aangenomen.

Het ministersalaris is de nieuwe norm voor bestuurders. En laat het duidelijk zijn: ook een minister heeft een prachtig inkomen! Het zou alle bestuurders in het sociaal domein sieren als zij zich daaraan spiegelen.

Wat staat er in de motie? Zorgaanbieders die zaken willen doen met de gemeente moeten zich met betrekking tot de beloning van de bestuurders vanaf 1 januari 2015 houden aan de nieuwe norm: het ministerssalaris is het maximum. De gemeente Huizen wil geen afbouwregelingen betalen. De motie wordt in het portefeuillehoudersoverleg besproken en opgenomen in de aanbestedingsvoorwaarden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Huizen: ministersnorm zonder afbouwregeling voor bestuurders zorg

  1. Gertjan Postma zegt:

    Kees, al even reactie gepeild bij Vivium?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s