Een pittige uitspraak!

“In heel Nederland hebben mensen claimgedrag, behalve in Huizen. Een mooi resultaat van onze vraaggestuurde werkwijze”. Deze pittige uitspraak deed wethouder Janny tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. De raad behandelde de nieuwe beleidsnota Sociaal Domein (2015 – 2018). Sommige fracties stelden vraagstekens bij de vraaggestuurde werkwijze die het college wil continueren. Janny Bakker reageerde zelfbewust: de afgelopen jaren is gebleken dat de Huizer aanpak werkt, daar gaan we mee door en dat zal ook in de komende jaren succesvol zijn.

De CDA-fractie heeft gekeken of het beleid voldoet aan onze zes uitgangspunten voor het Sociaal Domein: 1) preventie, 2) vraagsturing, 3) eigen regie, 4) maatwerk, 5) vertrouwen en 6) cliëntvolgende financiering. Hetzelfde geldt voor het principe van éé gezin, één plan, één regisseur en één budget.

Wij zien deze uitgangspunten en dit principe duidelijk terug in het nieuwe beleidsplan en daarom steunen wij het van harte. Nu komt het aan op de vraag of het beleid in de komende jaren ook uitgevoerd gaat worden.

Het CDA heeft daar vertrouwen in omdat in Huizen de zorgaanbieders gaan concurreren op kwaliteit en niet op prijs en Huizers zelf hun zorgaanbieder kunnen kiezen en (als zij dat nodig vinden) om gemakkelijk naar een andere zorgaanbieder kunnen gaan.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s