VVD stemt tegen korting op de OZB

2014-01-08 geld

Soms twijfel ik over de kop boven mijn nieuwste blog. Deze keer had de kop namelijk ook kunnen luiden: ´CDA komt belofte na´, maar dat is niet echt nieuws. Lees de bijlage bij ons verkiezingsprogramma ´Betrokken en Betrouwbaar´ en het is duidelijk dat het CDA in Huizen haar beloften waar maakt. Dat gold voor de vorige raadsperiode en het geldt ook voor huidige raadsperiode: “De komende jaren, waarin inwoners en bedrijven in Huizen de effecten van de aanpak van de economische crisis ondervinden, wil het CDA Huizen op een verantwoorde manier de lasten voor onze inwoners en voor bedrijven verlagen, door een tijdelijke korting van 10% op de OZB door te voeren”. In de raadsvergadering van donderdag jl. leden heeft de gemeenteraad van Huizen ingestemd met deze belofte van het CDA.

Toch heb ik voor dit blog gekozen voor de kop: ´VVD stemt tegen korting op de OZB´. Een kop met misschien wel het meest opvallende feit van de hele begrotingsraad: aan het einde van de vergadering stemde de VVD-fractie in de gemeenteraad juist tégen deze lastenverlichting voor de burger. De VVD is blijkbaar wel voor lage lasten, maar niet voor lagere lasten. Hun redenering heb ik niet kunnen volgen. De gemeente Huizen behoort tot de top-5 van rijkste gemeenten in Nederland. Er zijn in de loop der jaren ruime reserves opgebouwd. Juist nu het kabinet-Rutte II voortdurend een greep in de portemonnee doet, krijgen inwoners en bedrijven in Huizen door lokale lastenverlichting meer te  besteden en wordt de lokale economie aangejaagd.

Gelukkig krijgt de VVD volgend jaar de kans om wel voor een korting op de OZB te stemmen, want ook in 2016 zullen de inwoners van Huizen weer een korting van 10% krijgen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s