Goed nieuws: je stem telt op 18 maart 2015 drie, misschien zelfs vier keer

De meeste mensen worden niet gelijk enthousiast als ze horen over een ledenvergadering (ALV) van een politieke partij. Toch wil ik aandacht besteden aan de ALV van het CDA in Huizen die gisteravond is gehouden. De aanleiding zijn de drie hoofdrolspelers.

In de eerste plaats Wim Zwanenburg. Hij nam na 12 jaar afscheid als voorzitter van de CDA-afdeling Huizen. Hij zorgde er voor dat het CDA in Huizen optimaal functioneerde: geen lokaal partijpolitiek gedoe, sterke kandidaten voor de raadsverkiezingen en duidelijke verkiezingsprogramma’s. Bovendien haalde hij voortdurend politieke kopstukken naar Huizen: premier Jan-Peter Balkenende en de minister Aart-Jan de Geus en Maria v.d. Hoeven, maar ook diverse kamerleden, zoals Mona Keijzer, Pieter Omtzigt en Coskun Coruz. Verschillende mensen, zoals wethouder Janny Baskker, fractieleider Bert Rebel en bestuurslid Alex Honing spraken lovende woorden. Wim mag trots zijn op het werk dat hij heeft gedaan en de staat waarin het CDA in Huizen verkeert. Dat is goed nieuws voor zijn opvolger Klaas Molenaar.

IMG-20141204-WA020

Gisteravond was ook CDA-lijsttrekker Jaap Bond aanwezig. Hij gaat voor de derde keer de kar trekken bij de provinciale Statenverkiezingen. Hij had een opvallende quote: “Voor deze verkiezingen telt je stem drie keer, misschien zelfs vier keer!”. Jaap Bond bedoelde dat er bij de verkiezingen op 18 maart 2015 heel wat te kiezen valt. Ten eerste natuurlijk de verkiezing van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Ten tweede wordt er op die dag ook het nieuwe bestuur van het waterschap gekozen (en Wim Zwanenburg is daarvoor de CDA-lijsttrekker). Maar de gekozen leden van de provinciale staten kiezen vervolgens de leden van de nieuwe Eerste Kamer. Hun stem is bepalend voor de vraag of er een (gedoog)meerderheid voor de regering blijft. Oftwel: krijgen VVD-PvdA-D66-CU-SGP in de Eerste Kamer een meerderheid. Als het aan het CDA ligt, gebeurt dat niet. Vervolgens is de kans heel groot het huidige kabinet in de loop van 2015 struikelt. Dan krijgen we nieuwe verkiezingen en daarna hopelijk een regering met het CDA. Dat is goed nieuws voor ons land.

Last but not least presenteerde Dennis Heijen zich. Hij is opgegroeid in Huizen, woont en werkt nu in Amsterdam en staat op plaats 7 voor de komende Statenverkiezing. Dennis is 26 en wil in de Staten de regionale vertegenwoordiger van ’t Gooi zijn. Hij zal daarom een voorkeursacties starten. Tijdens de ALV bleek dat hij op veel steun uit Huizen kan rekenen. Dat is goed nieuws voor onze regio.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Goed nieuws: je stem telt op 18 maart 2015 drie, misschien zelfs vier keer

  1. Stephen de Jong zegt:

    Stem 18 maart, stem CDA!

    In Duitsland kun je bij Bondsdagverkiezingen twee stemmen uitbrengen, nu kunnen wij in Nederland dat ook. In Duitsland was de leus van de CDU, onze Duitse broeders: Beide Stimmen CDU! En wij zeggen nu: Beide stemmen CDA!

    Onze leuze: Stem 18 maart, beide stemmen CDA!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s